Savjeti za svakodnevnu rutinu njege kože

Svakodnevna njega kože nekada može biti iscrpljujuća. Kozmetička industrija se razvija brzo, a društvene mreže populariziraju trendove i proizvode od kojih su neki preagresivni za kožu, ili pak ne daju nikakav efekat.

Zbog toga se zasigurno svima desilo da se zapitamo: ”Odakle početi?”

Ako još uvijek tražite odgovor na to pitanje, nastavite čitati jer sa vama dijelimo nekoliko savjeta u narednim redovima.

U dosadašnjem radu, susreli smo se sa klijenticama koje imaju različite tipove kože, kao i drugačije načine tretiranja iste. Neke od njih misle da je odlično koristiti bezbroj različitih preparata, što je (vjerujemo) posljedica utjecaja nekontrolisanog sadržaja društvenih mreža.

Da bi koža u potpunosti “definisala utisak” o primjeni preparata, potreban je period od četiri sedmice ili više. Zato, kada je u pitanju alergijska reakcija na sastojak, ona se javlja u roku od odmah ili tokom narednih 20 minuta. Aplikovanje bezbroj različitih proizvoda neće dopustiti koži da u potpunosti prihvati sastojke proizvoda, pa se može desiti da dođe do pogoršanja ukoliko se iskombinuje sa nečim pogrešnim.

Manje je više pravilo:

Jednostavnije rutine i pravi izbor proizvoda su ključne stvari u rješavanju problema i prevenciji nastanka novih. Zato je naš Morera Blanca brend je za vas kreirao posebnu liniju domaćih kozmetičkih preparata koji i više nego efektno rade svoj posao.

Krenimo sa osnovnim čišćenjem lica

AMALUR gel za čišćenje lica u sebi ne sadrži sapune, a savršeno i temeljno očisti Vašu kožu lica, vrata i dekoltea. Iako reguliše izlučivanje sebuma na licu, sprječava pojavu akni i mitisera, AMALUR gel ne isušuje kožu, već je ostavlja glatkom, sjajnom i zdravom. 

Svojim ekstraktom kamilice i aloe vere podstiče kožu na regeneraciju, dok je istovremeno umiruje.

Primjenjuje se ujutru i uveče u veličini zrna lješnika.

Cilj nam je da umivalica ne isuši kožu tokom jutarnje rutine, a da je, sa druge strane, tokom večernje rutine temeljno očisti nakon cjelodnevnog aplikovanja krema sa zaštitnim faktorom, nakupljenih bakterija i izlučenog sebuma.

Vitamin c i revitalizirajuća krema

JAZMIN krema ima revitalizirajuća vitaminska i antioksidativna svojstva zbog prisustva vitamina C, ekstrakta bijelog duda i sladića. Stimulira ćeije na proizvodnju elastina i kolagena, što znači da blago eliminiše sitne bore na licu, vratu i dekolteu. A ono što nam je od izuzetnog značaja, jeste da ima efekat depigmentacije – smanjuje fleke na licu i eventualne ostale nesavršenosti.

Primenjuje se ujutru u veličini zrna graška na lice, vrat i dekolte.

Uz aplikovanje SPF 50 nakon nanošenja JAZMIN kreme činimo ono najbolje na svoju kožu, odnosno održavamo je mladom, zdravom, bez nepravilnosti i problematika kože. 

Hidratacija sa SPF faktorom

LA ROSA hidratna krema sa lice sa zaštitnim faktorom 30, osim što štiti od štetnih dejstava sunčevih zraka, takođe tonira kožu i stimuliše njen mladalački izgled. Odlična je u prevenciji bora, kao i JAZMIN krema, jer stimuliše kožu na regeneraciju i produkciju kolagena. Sprječava gubitak tonusa i čini kožu mekom kao svila.

Primjenjuje se ujutru i uveče u veličini zrna graška na lice, vrat i dekolte.

A mi se pitamo, ko ne voli zdravu i mladalačku kožu, zar ne?

Anti-age tretman i problem hiperpigmentacije

A za naše dame u zrelijim i najboljim godinama, Morera Blanca tim je osmislio idealnu kremu sa anti-age dejstvima.

AMELIE anti-age krema za lice, vrat i dekolte je idealna krema koja, osim što dubinski hidrira, regeneriše, zateže i vlaži kožu u najdubljim slojevima, djeluje protuupalno i umirujuće. Aloe vera i dodatak bisabolola, glikolna kiselina čine savršen spoj antiage rutine za zreli tip kože. Poboljšava cjelokupni kvalitet kože i daje joj prirodni sjaj.

Primjenjuje se ujutru i uveče u veličini zrna lješnika na lice, vrat i dekolte.

Ne zaboravite, naš tim je tu da vas posavjetujte koji je idealan spoj za vaš tip kože, a vaše je samo da uživate u njenom prirodnom sjaju bez straha od nepravilnosti.

Shopping Cart