Beauty adviser za žene koje nemaju naviku imati vremena za sebe !

Upozorenje : ovaj tekst namjenjen je nama koje svaki dan obećamo sebi da ćemo od sutra početi više vremena da posvećujemo same sebi, ali to uporno odlažemo, za neki novi slobodan viked ili ponedjeljak!

Alarm, buđenje, ustajanje…pripremanje kafe pa jutarnja higijena… pranje zuba, umivanje, čišćenje lica, toniranje, hidriranje…pauza da se krema upije, srkne prvi gutljaj kafe uz koji počinje šminkanje. I tako svako jutro, već godinama traje ritual buđenja skoro svake žene koja njeguje svoju ljepotu.  Ili bi tako trebalo biti, da u većini slučajeva ne ustajemo nakon pet puta odloženog alarma, na vrat na nos iskačući iz kreveta, četkajući zube jednom rukom, dok drugom navlačimo čarapu. Nerijetko se saplićući i posrčući izlijećemo iz kuće, u putu nam naupada, da je kafa ostala netaknuta, lica dehidrianog, jer smo od silne žurbe zaboravili da stavimo kremu, a kamoli propisno se našminkamo. To ćemo usput, u autu ili toaletu čim uhvatimo vremena, bar do pauze ćemo malo da se upristojimo, čisto da ne prepadamo ljude oko sebe sivim podočnjacima i šarenim obrazima.

A onda u večer kada završimo sve obaveze,  dok lješkarimo lagano prelistavajući sadržaje na društvenim mrežama, počinje da nas grize savjest…jer, sa svih strana od facebooka, preko instagrama pa do tik toka, iskaču beauty savjeti. Na izgled dokone dame čine sve da izgledaju ljepše i mlađe. Njihova koža je propisno očišćena, nahranjena, hidrirana, sija i odiše zdravljem. I prije nego sama sebi kažeš « maaa…filteri » znaš da se samo tješiš, jer jutros se nisi propisno ni umila, a kamoli ispoštovala svih 376 « rutinskih » koraka koji vode do blistavog tena. I ond amanično kreneš sa printscreenovia, svih mogućih preparata koje one savjetuju. Daješ svečano obećanje sebi da ćeš od sutra okrenuti novi list I sebe staviti na prvo mjesto.

Tu te već hvata panika…gdje da nađeš sve te silne preparate, grozničavo googlaš svaki od njih pokušavajući da dokučiš koji je upravo za tvoj tip lica. Jel ti treba hijaluron ili kolagen, C vitamin…masna krema ili vlažna…šta će bolje da je nahrani? Hiljadu upitnika odjednom imaš iznad glave, a nervoza raste.  Istovremeno računaš koliko će sve to da košta i hoćeš li stvarno, al stvarno napokon početi da vodiš više računa o svom licu. Da li je već kasno I ima li šanse da ona polumlitava žena sivih podočnjaka, proširenih pora, već vidljivih bora koju vidiš u ogledalu pred spavanje, zamijeni blistava I živahna – ti! ili bar malo starija prihvatljiva verzija tebe iz mlađih dana (da se ne lažemo).

Zato je ovo priča baš za tebe! Ženu koja zna tek kakav tip kože ima I tačka. Koja traži kremu koja će da zadovolji, ako je ikako moguće I preskoči, sve korake u rutini onih dokonih instagram I tik tok ljepotica čiji blistav ten nam bode oči čim upalimo mobilni telefom u pokušaju da se opustimo.

Ima li takvih krema? Jel nas lažu kad kažu da se ne može sve (ili bar većina) onog što nam treba pronaći u jednom proizvodu ili hajde recimo dva? Jel nam baš treba pet različitih tubica, flašica i bočica da bi vratile život u svoje obraze ujutro i još toliko da bi navečer legle bez grižnje savjesti?

Tvrdim da ima, a ako vas nakon ovog uvodnog teksta, ali i onog koji slijedi, uvjerim da kupite i probate neki od proizvoda koji sam otkrila na tržištu, sigurna sam da će vam sve što sam gore napisala postati jasno i da ćete se složiti sa mnom. Proizvodi Morera Blanca, upravo su za nas…žene koje grize savjest jer nemaju vremena ni navike da u svoj život uvedu beauty rutinu koja će da da rezultate, a ne čine ništa da to promijene.  Žene koje odustanu čim vide 16 različitih linija proizvoda jednog proizvođača i kojima se zamanta od pokušaja da shvate šta se kad, kako i na koji način i po kojem redosljedu stavlja na lice.

Zamislite jedan gel za čišćenje koji i čisti i njeguje i hidrira…a onda samo jednu kremu koja može da se stavlja i ujutro i uveče i koja savršeno zadovoljava sve potrebe baš vašeg tipa kože i to je to…e zvuči savršeno zar ne?

Shopping Cart